CRNA HRONIKA

Policija ispitala četiri osobe, pregledane zlatarske radnje

Još nije uhvaćen provalnik u stan porodice komandanta Domuza

R. BALIĆ - Dž. BULBUL

12.9.2014

Potraga za ličnim stvarima poginulog Čedomira Bate Domuza, heroja Hadžića i BiH, legendarnog komandanta odbrane Igmana, nosioca najviših ratnih priznanja, koja se desila još 1. septembra u stanu Tea Domuza, Čedomirovog sina, intenzivno se nastavlja.

Lančić i prstenje

Prema saopćenju koje smo dobili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na osnovu prikupljenih informacija, u službene prostorije pozvane su i saslušane četiri osobe, ali osumnjičeni za ovu krađu još nije identificiran.

Prema riječima Čedomirove supruge Vesne, zajedno sa policijom, izvršen je pregled jedne zlatarske radnje, jer se sumnja da su kradljivci zlatni lančić, prstenje i druge ukradene stvari prodali.

cedomir-domuz

Domuz: Hrabri komandant

- Radi istrage, ne bih iznosila nikave pojedinosti. Mogu samo reći da se danas više nadam da će policija uspješno pronaći počinioce nego ranijih dana. Zaista daju sve od sebe da se lopovi otkriju - kaže Vesna.

Zlatni lančić, prstenje i druge stvari Čedomir je nosio sa sobom sve do pogibije 30. jula 1992. godine i jedino je što je ostalo od legendarnog komandanta.

Nemaju uspomenu

- Sve te i druge njegove stvari za našu porodicu nemaju cijenu. Prije 14 godina, lopovi su iz kuće u Binježevu ukrali čak i njegov  službeni pištolj tako da danas od njega nemamo ama baš nikakvu uspomenu. To je teško i pomisliti. Možete samo zamisliti kako nam je, šta nam znače te njegove stvari - kaže Vesna.

Čudne okolnosti

Interesantno je pod kakvim se okolnostima desila provala u stan Tea Domuza. Lopovi su to, vjerovatno, uradili u prvi sumrak i sigurno su znali da nikoga nema u kući.

- Teo je 1. septembra bio na Kovačima, gdje se, u povodu obilježavanja Dana Prvog korpusa, polagalo cvijeće, a zatim je održana svečana akademija. Naša porodica uvijek je dobivala pozive kada su ove i druge svačanosti u pitanju. Kući je došao u 21.30 sati. Tada je vidio da su lopovi provalili u stan i odnijeli sve njegove stvari koje su se tu nalazile. Znači, provala se nije desila u gluho doba noći, kada nema nikoga oko zgrade i kada ljudi spavaju. To su, zaista, čudne okolnosti - kaže Vesna.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.