CRNA HRONIKA

U sudaru tri vozila povrijeđeni otac i maloljetni sin

Saobraćajna nesreća u Odžaku

Ta. T.

13.9.2014

Četrnaestogodišnji dječak iz Odžaka i njegov otac D.S. (42) povrijeđeni su u petak u saobraćajnoj nesreći koju je neopreznom vožnjom izazvao otac maloljetnog dječaka, saopćila je policija.

D.S. je neoprezno iz pravca grada prema Novom Selu vozio moped i zbog nedovoljnog držanja rastojanja između vozila udario u zadnji dio automobila Passat kojim je upravljao A.E. (40) iz Odžaka. Od siline udarca moped je odbačen u suprotni kolni trak te je udario u drugi automobil koji je dolazio iz suprotnog pravca za čijim je upravljačem bio G.H. (49) iz Dervente.

- Na mjesto nezgode odmah je stiglo vozilo hitne pomoći kojim su ozlijeđeni prevezeni u odžački Dom zdravlja, a potom i u Kantonalnu bolnicu u Orašje. Dežurni liječnik te zdravstvene ustanove je kod 14-godišnjaka utvrdio tešku tjelesnu povredu, odnosno prijelom desne natkoljenične kosti dok je kod njegovog oca konstatirao lakšu tjelesnu povredu s mogućnošću prelaska u tešku. Dječak je prevezen na daljnje liječenje u tuzlansku bolnicu, a D.S. je zadržan na promatranju u oraškoj bolnici - kažu iz policije.

Uviđaj su na mjestu nesreće izvršili su odžački saobraćajni policajci, a o nesreći je obaviještena i dežurna tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva u Orašju.

 

 

                                            

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.