CRNA HRONIKA

Miroslavu Laziću zapaljena Opel Astra

DOBOJ Policija zataškava pritisak na načelnika inspekcijskih službi

C. UDOVIČIĆ

13.9.2014

Skoro nevjerovatno zvuči podatak da dobojska policija u redovnom, dnevnom biltenu informira novinare čak i o najmanjoj saobraćajnoj nezgodi, ali da prikriva informaciju da je prije tri dana zapaljena Opel Astra Miroslava Lazića, načelnika inspekcijskih službi u Doboju.

Veliki plamen

“Avaz” saznaje da je automobil u kasnim večernjim satima planuo pred kućom Petka Stanojevića u naselju Lipac nedaleko od Doboja. Nekoliko sati ranije, Stanojević je pozajmio automobil od Lazića.

miroslav-lazic

Lazić: Žrtva piromana

- Plamen je bio ogroman, eksplodirao je i rezervoar s benzinom i kuća Petka Stanojevića umalo je izgorjela - kaže jedan od mještana Lipca.

On, ali i ostali u komšiluku, ne vjeruju da bi meta nepoznatog piromana ili više njih mogao biti Stanojević, inače poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Oni koji su zapalili automobil, vjerovatno su pomislili da je Lazić u gostima kod Stanojevića. Nedavno je Laziću, u junu, gorjela kuća pa je ovo možda samo nastavak nekakvog obračuna - prepričava jedan od stanovnika Lipca.

petko-stanojevic

Stanojević: Umalo mu kuća nije izgorjela

Miroslav Lazić bivši je vlasnik dobojskog kafića "La Linea" i sa mjesta ugostitelja, nakon što je diplomirao na privatnom fakultetu, postao je odbornik, a poslije i načelnik svih inspekcijskih službi u Doboju.

Nastavak obračuna

Navodno se okomio na dojučerašnje kolege – ugostitelje, koje je inspekcija iznenada počela da češlja. Lazić je vlasnik i raskošnog stana u Doboju, a okušao se i kao investitor, finansirajući gradnju stambenih objekata na placevima koje je od općinskih organa vlasti dobivao pod sumnjivim okolnostima.
 
- Nemam ja ništa s tim autom, dao sam ga Petku. U Tužilaštvu su mi, također, rekli da ja nemam ništa s tim - kratko je prokomentirao Lazić.

Bio u gostima

Oni koji su zapalili automobil, vjerovatno su pomislili da je Lazić u gostima kod Stanojevića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.