CRNA HRONIKA

Rambu pucano u potiljak dok je nemoćno ležao na podu

Novi detalji o likvidaciji Nedžada Kličića u caffe-baru “Gold”

M. DEDIĆ

16.9.2014

Nedžadu Kličiću Rambu (36), koji je u noći sa subote na nedjelju ubijen u caffe-baru “Gold” u Ostrošcu kod Cazina, jučer je, u prisustvu oko 500 članova rodbine i prijatelja, klanjana dženaza i obavljen ukop na mezarju u cazinskom naselju Kličići.

Užasne scene

Opasnog momka iz cazinskog naselja Kličići ustrijelila je grupa od četvorice maskiranih muškaraca koji su u noći sa subote na nedjelju upali u caffe-bar „Gold” u Ostrošcu, gdje se Kličić zatekao. Policija još traga za ubicama koje su nestale u noći.

nedzad-klicic

Kličić: Nije se mogao odbraniti

Redakciji „Avaza“ javio se Cazinjanin N. S., koji je razgovarao s jednim od svjedoka klasične likvidacije.

- Kakav mafijaški obračun, bila je to brutalna likvidacija čovjeka koji nije mogao da se brani - počeo je svoju priču N. S., koji je došao pred ugostiteljski objekt „Gold“ u Cazinu 15 minuta nakon dojave o ubistvu Nedžada Kličića Ramba.

Policija je već bila stigla i blokirala prilaze lokalu, ali su svjedoci stravičnog „filmskog“  ubistva hodali okolo prestravljeni i u šoku.

- Jedan od svjedoka užasnih scena u lokalu tada mi je priznao da se umokrio od straha i da ne može doći sebi. Sve se odigralo u nekoliko minuta. U „Gold“ su ušla četvorica maskiranih muškaraca s dugim cijevima i povikala: „Lezi dolje!“ Ko nije poslušao, dobio je kundakom ili palicom po glavi. Napadači su oborili i Ramba, dobio je prethodno nekoliko udaraca. Ležao je okrenut licem ka podu kada mu je jedan od četvorice maskiranih prišao i pucao mu u potiljak. Nakon toga su izašli u noć - ispričao nam je N. S.

On navodi da četvorica s fantomkama nisu bila sama.

- Ljudi koji su bili vani primijetili su da se maskirana lica kriju, jedna grupa iza pošte, a druga iza škole. Mislili su da je riječ o pripadnicima SIPA-e, jer je bila noć i nije se dobro vidjela odjeća. Tada su četvorica ušla u lokal, a četvorica pod kapuljačama ostala napolju - kazao nam je N. S.

Raniji obračun

Naš sagovornik, koji dobro poznaje kriminalni milje u Krajini, vjeruje da je nedavni obračun koji je cazinski Rambo imao s „ekipom“ koja je bacila bombu na njegovu kuću u Kličićima mogući motiv za njegovo brutalno smaknuće.

kafana-gold

Caffe-bar “Gold”: Gostima naredili da legnu na pod

- Pa, to je poznato i policiji u Cazinu! Znaju oni ko je rekao: „On je moj i Božiji“ - nagovijestio je mogućeg egzekutora ili naredbodavca N. S.

Prema naredbi tužiteljice Fikrete Džanić, preksinoć je urađena obdukcija leša Nedžada Kličića Ramba. Nezvanično je potvrđeno da je ustrijeljen metkom u potiljak te da je hitac izišao kroz lijevu sljepoočnicu.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.