CRNA HRONIKA

Drama u Sarajevu: Lopov ukrao vozilo u kojem je bilo dijete, majka savladala napadača

Kriminalci sve brutalniji

M. C. / Am. K.

16.9.2014

Da drskosti i smjelosti kriminalaca u Bosni i Hercegovini nema kraja svjedoči i slučaj koji se dogodio sinoć oko 20.45 sati ispred sarajevskog stadiona Grbavica kada je nepoznati maskirani lopov pokušao ukrasti automobil Polo 32 – godišnjakinje u kojem se nalazio njen četverogodišnji sin.

Borba s automafijašem

Kako je u izjavi za "Avaz" potvrdila majka djeteta, čiji je identitet poznat redakciji, a koja je kćerka bivšeg popularnog fudbalera iz Sarajeva, ona je izašla je iz automobila i htjela da izvadi i sina iz vozila kako bi otišli u buregdžinicu.

Tada se pored automobila pojavio maskirani muškarac i kazao joj:

“Neću ti ništa, uzet ću auto”.

Ušao je i sjeo za volan, a ona je skočila na napadača pokušavajući ga izvući napolje.

- Vukao me je nekoliko metara i to dok je vozilo bilo u pokretu, a ja sam vrištala da mi pusti dijete i borila se s njim. On se tada okrenuo i čini mi se da je tek tada vidio da se na zadnjem sjedištu vozila nalazi moje djete. Vidjevši da neću odustati, gurnuo me je i odbacio na beton. Istog trena sam ustala spremna da se bacim na haubu auta. Lopov je pokušao otvoriti vrata da izbaci mog sina.  No, nije uspio. U tom momentu jedan od građana, vidjevši maskiranu osobu, potrčao je također prema autu. Tada je automafijaš izašao iz auta i pobjegao prema Passatu karavanu sa tamnim staklima u kojem su ga čekali saučesnici – kazala nam je prestravljena majka četvorogodišnjaka.

I dječak i majka doživjeli su šok. Majka je zadobila povrede odnosno modrice i guljotine jer je bukvalno visila iz automobila koji je bio u vožnji.

Na naše pitanje da li može da opiše lopova, rekla je:

- Imao je masku na glavi i nisam mu vidjela lice. Na rukama je nosio rukavice. Po glasu bih rekla da je to neki naš čovjek. Čitav slučaj prijavili smo policiji – kazala je majka.

Nije informiran

Kontaktirali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kako bi smo saznali da li je ovaj automafijaš i njegovi saučesnici uhapšeni.

- Ja nisam obavješten o tom događaju. Niko me o tome nije informirao – kazao je Irfan Nefić, portparol MUP- a Kantona Sarajevo.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.