Uhapšen osumnjičeni za ubistvo krajiškog Ramba

Kantonalnom sudu u Bihaću upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora

M.D.
16.09.2014 14:51

Krajiška policija uhapsila je danas  jedno lice koje se dovodi u vezu sa likvidacijom Nedžada Kličića zvanog Rambo u noći subotu na nedjelju u caffe baru „Gold“ u Ostrošcu, općina Cazin. Ovu informaciju potvrdio nam je portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK)  Adnan Tulić.

- To lice je danas privedeno u prostorije Tužilaštva USK gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je Kantonalnom sudu u Bihaću upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora. Istraga se dalje nastavlja u ovom krivičnom predmetu, te se intenzivno traga za preostalim saučesnicima, odnosno saizvršiocima ovog krivičnog djela teškog ubistva iz člana 166. stav 2. Krivičnog zakona FBIH-stoji u saopćenju Tužilaštva USK.

Podsjetimo, Nedžadu Kličiću Rambu (36), koji je ubijen u noći sa subote na nedjelju, jučer je, u prisustvu oko 500 članova rodbine i prijatelja, klanjana dženaza i obavljen ukop na mezarju u cazinskom naselju Kličići.

VEZANA VIJEST  Rambu pucano u potiljak dok je nemoćno ležao na podu

Opasnog momka iz cazinskog naselja Kličići ustrijelila je grupa od četvorice maskiranih muškaraca koji su u noći sa subote na nedjelju upali u caffe-bar „Gold” u Ostrošcu, gdje se Kličić zatekao.

 

 

NA VRH