CRNA HRONIKA

Darijo Jekić osumnjičen za ubistvo Vanje Panića

Policija u Doboju podnijela izvještaj

Autor:Fena

16.9.2014

Policija u Doboju podnijela je izvještaj protiv triju osoba zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo ubistvo, kao i za učestvovanje u tuči i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Nezvanično, izvještaj zbog ubistva Vanje Panića podnesen je protiv  Darija Jekića, koji je nedavno izašao iz zatvora i za njim policija još traga.

Zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo učestvovanje u tuči tužilaštvu je prijavljen Sebastijan Simić, a Vinko Đurić zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Iz CJB Doboj je uz navođenje inicijala ovog slučaja potvrđeno da za S.S. postoji osnov sumnje da je 14. septembra oko 05.40 sati na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara u Doboju učestvovao u tuči V.P., dok za D.J. postoji osnov sumnje da je prilikom fizičkog obračuna između S.S. i V.P. ispalio metak iz pištolja u predjelu glave V.P., prilikom čega je isti smrtno stradao. 

Nakon što su se prisutne osobe razbježale, osumnjičeni D.J. se vratio na lice mjesta i u putničko vozilo  „mercedes“ ubacio beživotno tijelo V.P. koje je odvezao u nepoznatom pravcu.

Istovremeno, u vezi s istim događajem Policijska stanica Doboj 1 Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv V.Đ., s područja grada Doboj, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Naime, 15.septembra, prilikom pretresa putničkog  vozila koje koristi V.Đ. pronađena je jedna skraćena puška, ručna bomba, 46 komada puščanih metaka kalibra 7,9 mm i puščana čahura kalibra 7,9mm.

Iz CJB Doboj navode da su S.S. i V.Đ. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati u nadležnost Okružnog tužilaštva, dok je D.J. za sada nedostupan policiji.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj u toku dana vrše opsežnu pretragu terena na području grada Doboja na potezu Miljkovac-Putnikovo Brdo radi pronalaska tijela stradalog V.P. 

U pretragu je uključeno oko 90 policijskih službenika zajedno sa šet službenih pasa s vodičima Centra za obuku i dresuru pasa Bratunac, a uz pomoć članova lovačkog udruženja „Fazan“ Doboj.

Aktivnosti na pretrazi terena će biti nastavljene sve do pronalaska tijela Panića, a aktivnosti na potrazi za osobom koja je u bijegu se također nastavljaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.