CRNA HRONIKA

Mostar: Ubio se skokom u Neretvu

U blizini mosta Hasana Brkića

M. Sm.

17.9.2014

Pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar su danas oko 10.20 sati kod Željezničkog mosta u prigradskom naselju Baćevići iz rijeke Neretve izvukli beživotno tijelo Mustafe Muje Boškaila (68) koji se oko 8.45 sati ubio skočivši sa stijene u blizini mosta Hasana Brkića u naselju Donja Mahala. 

Kako nam je kazao Esad Humo iz ISS-a, odmah su reagirali na poziv policije te su ubrzo tijelo uočili kod Avijatičarskog mosta, a kako nisu željeli gubiti vrijeme na spuštanje čamaca, vozilom su otišli do Željezničkog mosta. Na toj lokaciji je Humo uskočio u Neretvu i izvukao plutajuće tijelo.

Boškailovom očajničkom činu su svjedočili građani koji su pili kafu u bašti Udruženja "Sinovi Mahale", no, kako su nam kazali, nisu slutili da bi takvo nešto mogao učiniti, jer se prije nekoliko dana na istom mjestu spuštao na obalu.

Predsjednik ovog Udruženja, Đevad Pašić koji je bio u društvu sa Ismetom Mrkonjićem kazao nam je kako je pomislio da je nesretni Boškailo želio nahraniti patke, međutim, ubrzo je neko doviknuo: "Eno se baci", nakon čega je on odmah strčao na obalu Neretve.

 - Pojavio se u dva navrata ispod Mosta, a onda je nestao, vjerovatno ga je voda odmah povukla. Preostalo mi je samo da pozovem policiju-kazao nam je Pašić.

Mrkonjić nam je rekao da je Boškailo živio sam u sokaku Gaše Ilića na Luci. Brat mu, kazao je on, živi u Beogradu, a sestra u Americi.

 - Već neko vrijeme je bolestan, i, evo, neko reče da su mu u cekeru ljekarski nalazi. Vjerovatno se vraćao iz bolnice - rekao nam je Mrkonjić.

Po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca Spomenka Jukića, pripadnici PU Mostar su obavili uviđaj, nakon čega je tijelo prebačeno u mrtvačnicu te će sada čekati na dolazak rodbine iz inostranstva radi obavljanja ukopa i sahrane.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.