CRNA HRONIKA

Zenica: Roditelji u šoku nakon smrti učenika, sutra obdukcija

Tragedija na velikom odmoru u školi Musa Ćazim Ćatić

Adnan Džonlić

18.9.2014

Jedanaestogodišnji učenik Osnovne škole Musa Ćazim Ćatić  u Zenici smrtno je stradao prije nekoliko trenutaka u školi.

Nesreća se dogodila na velikom odmoru kada je u kabinetu razredne nastave poslije koškanja sa vršnjacima iz odjeljenja pao dječak H.M.

U toku je policijski uviđaj, a pred školu dolaze roditelji po djecu. Iz škole svakih nekoliko minuta izlaze uplakani i šokirani mališani.

Stručna saradnica u Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Azra Isaković potvrdila je da je dječak H.M. (2003) smrtno stradao za vrijeme odmora u kabinetu razredne nastave u Osnovnoj školi Musa Ćazim Ćatić.

- Odmah po saznanju dežurna tužiteljica izašla je na uviđaj zajedno s pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona radi utvrđivanja činjenica", pojasnila je Isaković, dodavši kako je istraga u toku.

Prema nalogu Kantonalnog tužilaštva, sutra će biti obavljena obdukcija, a o rezultatima obdukcije javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Esad Ćorović, direktor Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" izjavio je kako je do nesreće došlo za vrijeme velikog odmora i naveo da je istraga o nesreći u toku.

Žaljenje zbog nesreće izrazili su Selvedin Šatorović, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja, kao i Aleksandar Kolar, predsjednik Vijeća roditelja OŠ.

Kolar je u izjavi rekao da su svi roditelji duboko potreseni zbog nesreće. Roditelji su tokom popodnevnih sati dolazili po djecu, koja su u šoku i suzama izlazili iz učionica. U drugoj smjeni u ovoj školi se odvija nastava, ali su učenici i profesori u šoku zbog jutrošnjeg događaja. Održan je vanredni sastanak uprave i Nastavničkog vijeća, a školu su posjetili čelni ljudi sindikata i ministarstva obrazovanja, Vlade ZDK i Općine Zenica.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.