CRNA HRONIKA

Ukrali metalnu kapiju, vrata i prozore

Vidovice kod Orašja

Ta. T.      

18.9.2014

Oraškoj policiji prijavljena je teška krađa u selu Vidovice na štetu “Hypo Alpe-Adria banke” Mostar, saopćili su službeni izvori.

Prema službenim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, jedan od radnika spomenute banke prijavio je oštećenje imovine na objektima i kapiji dvorišta.

- Kradljivci su ukrali metalnu ulaznu kapiju i dvije metalne ograde na dvorištu u kojem se nalazi objekt u vlasništvu mostarske banke. Osim toga, ukrali su i malu metalnu kapiju, dok su sa jednog objekta ukrali ulazna drvena vrata i prozor, a s drugog balkonska vrata i jedan prozor s ugradbenim elementom, odnosno štokom - kažu iz policije.

Prijavitelj iz spomenute banke nije se mogao izjasniti o visini štete, a iz policije nisu kazali da li je banka naslijedila objekt u nekom od stečajnih postupaka ili hipoteke na imovinu te o kojem je objektu riječ.

Službeno nam je rečeno da je objekt pri posljednjoj posjeti iz banke u novembru prošle godine bio ispravan, a da je jučer pri službenom obilasku zatečen devastiran.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.