CRNA HRONIKA

Sarajevo: Trojica drumskih razbojnika ga tukli, prijetili mu pištoljem, pa opljačkali

Tužilaštvo KS otvorilo istragu

Am. K.

19.9.2014


Branko Šljivar, sarajevski Kantonalni tužilac otvorio je istragu protiv Senada Muratovića (21), Amara Fazlića (24) i Anela Botića (27) zbog sumnje da su 24. avgusta ove godine počinili krivično djelo razbojništvo.

Ova informacija potvrđena nam je iz Službe za odnose s javnošću Tužilaštva KS.

Uperio pištolj

Naime, tog dana oko 13.30 sati u sarajevskoj ulici Golobrdica Botić je uperivši pištolj zaustavio vozilo Peugeot 307 za čijim je upravljačem bio O.K. Nakon toga je sjeo u Peugeot i naredio O.K. da vozi iza automobila Alfa Romeo u kojem su bili Muratović i Fazlić. Bojeći se za svoj život, a poznavajućI Botića odranije i znajući da je riječ o osobi sa kriminalnim dosjeom, O.K. ga je poslušao te je vozio iza Alfe. Nakon izvjesnog vremena Botić mu je naredio da stane. Tada su iz Alfe izašli Muratović i Fazlić te, također, sjeli u Peugeot 307. Botić i Fazlić su počeli udarati O,.K. a Botić je u njega uperio i pištolj rekavši mu: “Sad ću te upaucati”.

Ukrali i cigarete

Potom su mu naredili da izađe iz vozila, te mu s vrata skinuli srebreni lančić na kojem je bio privjesak mjesec i zvijezda, s ruke su mu skinuli sat, a oteli su mu i mobilni telefon Samsung. Iz auta su mu ukrali novac i to između 20 i 30 maraka i kutiju cigareta nakon čega su pobjegli s mjesta događaja. Nakon izvjednog vremena ovaj razbojnički trojac je uhapšen i trenutno se nalaze u pritvoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.