CRNA HRONIKA

Uhapšen kikbokser iz Prijedora Haris Gredelj

Priveden još jedan od saučesnika u ubistvu Ramba

M. DEDIĆ

20.9.2014


Službenici Jedinice Granične policije Bosanska Gradiška prekjučer su u 17 sati prilikom ulaska u BiH uhapsili kikboksera Harisa Gredelja (28) iz Prijedora nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga, zbog krivičnog djela ubistvo, potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK). Gredelj je istog dana predat krajiškoj policiji i nad njim je zavedena kriminalistička obrada.  

Nabavka vozila

Saznajemo da je Gredelj bio dio ekipe koja je učestvovala u ubistvu Nedžada Kličića Ramba (36) u noći sa 12. na 13. septembar u kafe-baru “Gold” u Ostrošcu, općina Cazin. Gredelj je, navodno, bio zadužen za nabavku automobila koji su korišteni prilikom ubistva Kličića. Jedan auto osiguran je iz Sanskog Mosta, a drugi iz Prijedora.

Opel Astru u Sanskom Mostu unajmio je Dragan Pavlović iz Prijedora, koji je prvi uhapšeni član grupe maskiranih napadača. Kličić je u “Goldu” ubijen metkom u potiljak, a za ostalim izvršiocima se traga.

Istraga o ubistvu Kličića je intenzivirana, a nezvanično se saznaje da se osobe koje su u bijegu M. Š. iz Cazina i M. R. iz Bihaća nalaze u jednoj evropskoj državi te da im je policija na tragu.

Policija, također, nastavlja istragu o pucnjavi u bihaćkom salonu za tetoviranje, koja se desila u vrijeme kada je Selver Vojić ranio Agima Murtića iz Cazina u centru Bihaća.  

nedzad-klicic-6

Posjete u salonu

Nezvanično saznajemo da je u spomenuti salon svraćao i Vojić te da su dolazile i osobe iz Cazina koje se dovode u vezu s ekipom koja je učestvovala u likvidaciji Nedžada Kličića. Jedan od Cazinjana, također kikbokser, zbog ranijih međusobnih sukoba, u lošim je odnosima sa M. R. iz Bihaća, koji je u bijegu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.