CRNA HRONIKA

Šestorica izbacivača pretukla mladića

Restoran "Plaža" na jezeru Modrac

H. ČALIĆ

23.9.2014

Dvadesetdvogodišnji Edis Kovačević iz lukavačkog naselja Gnojnica u nedjelju je između dva sata, tvrde njegovi roditelji i brojni svjedoci, divljački pretučen u restoranu "Plaža" na jezeru Modrac kod Lukavca.

Pobjegao krvav

Njega su za vrijeme koncerta grupe "Tropico" šestorica izbacivača oborila na pod, nakon čega su ga iznijeli van i tukli. Edis je uspio pobjeći do parkinga, odakle su ga drugovi prevezli u Službu hitne pomoći u Lukavcu. S teškim ozljedama završio je na Klinici za ortopediju na UKC-u u Tuzli.

edis-povrede

Povrede glave, oka i uha

Prema riječima svjedoka A. K., A. S., D. O., S. Č. i E. S., izbacivači su napali Enisa kada je pokušao proći pored bine do stola gdje mu je sjedilo društvo. Binu i muzičare osiguravale su osobe u civilu, takozvani izbacivači. Na koncertu nije bilo pripadnika zaštitarskih agencija niti policije.

- Osim što smo se sporječkali, nije bilo nikakvih problema. Njih šestorica su, bez opomene, skočili na mene, oborili me na pod, počeli tući, a onda me povrijeđenog iznijeli napolje i nastavili tući. Da nisam sav krvav pobjegao, ko zna šta bi bilo. Imam svjedoke da nisam pravio nikakve probleme, jer nisam takav - kaže Edis.
      
U ovom slučaju puno bolje je prošao njegov rođak Adis, koji je od udarca završio pod stolom i koji nam je pokazao pocijepanu krvavu košulju. Lukavačka policija jučer je provjeravala navode iz prijave koju su podnijeli Edisovi roditelji Amir i Refija, koji će tužiti i vlasnika "Plaže" i osobe koje je on angažirao.

Provjera prijave

- To su osobe koje je vlasnik "Plaže" unajmio da omladini lome kosti. Slažem se da u objektima mora biti red, ali u slučaju moga sina postoji desetak svjedoka koji će na sudu kazati šta je bilo. Dijete mi je tek nakon preležane tuberkuloze i s oštećenom kičmom stalo na noge, a onda su ga divljački, bez ikakvog razloga, tukli - kaže otac Amir.

edis-nalazi

Medicinska dokumentacija

Iz medicinske dokumentacije se vidi da su mladiću povrijeđeni glava, uho, oko, grudni koš i lijeva noga, a masnice ima po cijelom tijelu.

- Postoji prijava da je u jednom ugostiteljskom objektu bilo problema i policija ih provjerava - izjavili su nam u MUP-u TK.

Vlasnici restorana "Plaža" jučer se nisu javljali na telefone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.