CRNA HRONIKA

Mervan Šljivar i Mehmed Rekić kriju se u Sloveniji

Istraga o ubistvu krajiškog Ramba

M.DEDIĆ

26.9.2014


Mervan Šljivar (36) i Mehmed Rekić zvani Meša (33), kriminalci protiv kojih je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) objavilo potjernicu zbog učešća u likvidaciji Nedžada Kličića Ramba, kriju se u Sloveniji.

Ovu informaciju “Avaz” je dobio iz pouzdanih policijskih izvora. Prema našem izvoru, odbjegli Šljivar i Rekić locirani su u ovoj državi i u toku je oprezna akcija njihovog stavljanja pod policijski nadzor.

Njih dvojica su, po svemu sudeći, bili glavni organizatori i izvršioci mučkog ubistva Nedžada Kličića u noći između 13. i 14. septembra u lokalu „Gold“ u Ostrošcu, općina Cazin. Kličiću je pucano u potiljak iz neposredne blizine dok je ležao na podu, a metak je izišao na lijevu sljepoočnicu. Rambo je internet-publici i široj javnosti u BiH, ali i regiji, poznat i po svojim snimcima na YouTubeu pod nazivom "Born for action", na kojima koristi vatreno oružje.

U toku istrage procurili su i neki detalji koji se provjeravaju, a prema kojima ubice nisu imale namjeru likvidirati Kličića, nego ga “izmasakrirati” palicama.

- Rambo je trebao dobiti žestoke batine da ga rođena majka ne prepozna. Kada je maskirana ekipa upala u lokal i povaljala sve goste na pod, pod prijetnjom ubistva, a među njima i Kličića, izvršilac Kličićevog smaknuća je, najvjerovatnije u strahu, a moguće i zbog neopreznog rukovanja oružjem, pucao Rambu u glavu - objasnio nam je naš izvor.

nedzad-klicic-7

Kličić poznat po videouratku

Napomenuo je da je Nedžad Kličić bio naoružan i da je zbog prijetnji koje mu je posljednjih sedmica upućivao Šljivar držao metak u cijevi. Kao mogući motiv Kličićevog ubistva, osim onog da mu je Mervan Šljivar posudio 36.500 KM da plati godinu zatvora, spominje se navodni kokainski dil između Osmana Delalića zvanog Ope Velagin i Kličića, koji su, kako se pretpostavlja, radili za Šljivara, ali Šljivaru nisu dali novac koji su mu bili dužni.

Zbog toga se po Krajini uveliko pričalo da je na listi za odstrel i Delalić, koji je nakon likvidacije Ramba „nestao s lica zemlje“. Nezvanično saznajemo da je i on u Sloveniji te da je pao s drogom. Čak se pretpostavlja da je Delalić svjesno išao da ga uhvate s drogom da bi se spasio od likvidacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.