CRNA HRONIKA

Nakon napada na sudske policajce: Adnan Ćurevac pušten na slobodu

Nije bilo zakonskog osnova za određivanje pritvora

Am. K.

26.9.2014

Adnan Ćurevac i njegov otac M. Ćurevac koji su bili uhapšeni jučer zbog fizičkog napada na pripadnike Sudske policije FBiH, Odjel sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo, pušteni su da se brane sa slobode. Ovu informaciju za "Avaz" potvrdio je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

- Osumnjičeni 25 - godišnjak je bio predat Tužilaštvu i nakon saslušanja protiv njega je otvorena istraga zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Pušten je na slobodu jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje. Njegov otac, koji je osumnjičen za napad na službenu osobu, nije bio ni predat u nadležnost Tužilaštvu nego će izvještaj protiv njega o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen naknadno, nakon čega će biti poduzete dalje zakonske mjere - kazao je Hamzić.

Pripadnici Sudske policije došli su jučer ujutro oko sedam sati u ulicu Bardakčije da bi priveli Adnana Ćurevca jer se nije pojavljivao na suđenjima gdje je optužen za nedozvoljeno držanje oružja. On je na sudske policajce pustio psa u namjeri da onemogući privođenje i pokuša pobjeći. Policajci su tom prilikom pucali prema psu, ali ga nisu pogodili. Ćurevac je savladan i smješten u vozilo Sudske policije, a on je tokom vožnje glavom udario u bočno staklo. Njegov otac M. Ćurevac je fizički nasrnuo na policajce u namjeri da oslobodi sina.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.