CRNA HRONIKA

Mještani strahuju da im djeca ne završe u kanalu

TRAGEDIJA Nakon pogibije žene na drvenom mostu kod Tuzle

M. AHMEDIĆ

27.9.2014

Šezdesetšestogodišnja Lutvija Imšić iz tuzlanskog prigradskog naselja Bukinje je u utorak uvečer, 23. septembra, poginula nakon što je pala prelazeći drveni mostić u ovom naselju. Nesretna žena je pošla da prijeđe drveni mostić koji je vodio na drugu stranu, usljed čega je pukla daska i ona je pala s mosta.

Brala grožđe

- Ova jedna daska je pukla i ona je pala. Komšija je došao i tu je našao, gdje sam i ja dotrčala. Mislili smo da je možemo spasiti, međutim, nije joj bilo spasa. Odmah smo nazvali Hitnu pomoć i samo su ustanovili smrt - kazala je mještanka Azemina Omerović.

Dalje navodi da je Lutvija skoro svaki dan prelazila preko tog drvenog mostića, jer se na drugoj strani, kako kaže, nalazilo grožđe koje je ona brala.

lutvija-imsic

Lutvija Imšić ukopana u Golom Brijegu

- Nekada je ona s te druge strane sijala baštu, ali pošto je to državno zemljište, država joj je oduzela. Više nije sijala baštu, ali je nastavila njegovati dvije-tri loze grožđa. Vidite, ovo je ovdje uz sami magistralni put Bukinje - Šićki Brod, ovo je sramota, nikad se niko od nadležnih nije pobrinuo da očisti taj dio - istaknula je Omerović.

Užasan smrad

Naglašava da, osim tog mostića, postoji i kanal koji se pruža dužinom cijele ceste koji, kaže, užasno zaudara i opasan je za djecu koja svaki dan pored njega idu u školu.

- Jadna ova naša komšinica je kobno završila. Sad pogotovo strahujemo za svoju djecu da ne završe u kanalu. Osim mostića, postoji kanal koji se nikada ne čisti, kanalizacija je nikakva. Nema trotoara, djeca nemaju kuda ići u školu. Auti jure ovom ulicom, nema ni “ležećih policajaca” niti pješačkog prijelaza. Užas - podvukla je ogorčena Omerović.

Posljednji ispraćaj Lutvije Imšić obavljen je jučer, 26. septembra, ispred Komemorativnog centra Tuzla, a ukop je obavljen na mezarju Goli Brijeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.