CRNA HRONIKA

Obdukcijom identifikovan ubijeni Vanja Panić

Potraga trajala mjesec i pol

Fena

30.9.2014

Obdukcijom muškog leša pronađenog jučer u Doboju te identifikacijom od porodice potvrđeno je da se radi o Vanji Paniću za kojim se tragalo mjesec i po dana, nakon što je ubijen u tuči u tom gradu.

Identitet Panića, čije tijelo je pronađeno jučer u mjestu Prisade, na području grada Doboja, utvrđen je po tetovaži i garderobi koju je imao u vrijeme ubistva.

Patolog dobojske bolnice Ljubomir Curkić potvrdio je u izjavi novinarima da je kod Panića utvrđeno da je riječ o trenutnoj smrti usljed povreda u desnom potiljačnom dijelu glave izazvanih pucanjem iz blizine. Zrno je ostalo u moždanom tkivu.

Nakon tuče i pucnjave, 14. septembra, u centru Doboja, Paniću je Dario Jekić pucao iz blizine u glavu.

Nakon što se grupa mladića nakon tuče razbježala, ubica se vratio na mjesto zločina i Panića ubacio u automobil i odvezao u nepoznatom pravcu. Od tada je trajala potraga za Panićem.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je jučer u šahtu koji služi za sakupljanje otpadnih voda.

Leš se nalazilo u vodi visine od oko 50 cm, a pronađen je na lokaciji udaljenoj oko jedan kilometar od mjesta na kome je 14. septembra pronađen zapaljen "mercedes", koji je koristio Dario Jekić za koga se sumnja da je navedenog dana u Doboju iz vatrenog oružja pucao u glavu Vanje Panića, a potom ga vozilom odvezao u nepoznatom pravcu.

Radi pronalaska Panića, policijski službenici Jedinice za podršku i Policijske stanice Doboj 1 svakodnevno su vršili opsežnu pretragu terena na širem prigradskom području, prilikom čega su korišteni i psi tragači.

Posljednjih dana pripadnici Jedinice za podršku su klasičnom metodom pregleda terena, detaljno pretražujući svaki grm, potok i jamu, u šahtu čiji je otvor 50x46 cm pronašli beživotno tijelo za koje je sada potvrđeno da se radi o Vanji Paniću.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.