CRNA HRONIKA

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje sitne stoke

Tri osobe pobjegle

Srna

1.10.2014

U okviru operativne akcije "Pat dva", usmjerene na sprečavanje krijumčarenja preko granice BiH pripadnici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su krijumčarenje 24 grla sitne stoke /ovce i jagnjadi/ iz Srbije u BiH.

Krijumčarenje je otkriveno jučer prilikom nadzora u graničnom pojasu na području opštine Bratunac, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

U saopštenju se navodi da su se dva nepoznata lica čamcem udaljila u pravcu Srbije, dok je treće lice pobjeglo u pravcu BiH, kada su primijetili službenike Granične policije BiH. 

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da stoka bude privremeno oduzeta, te dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje. 

U toku je dalji rad na ovom slučaju. 

Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje juče popodne lišili su slobode državljanku Slovačke S.A. /53/ nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njom MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela prevara. 

Ovo lice kontrolisano je kao saputnica u putničkom motornom vozilu "škoda" nacionalnih oznaka Slovačke na ulazu u BiH na graničnom prelazu Klobuk. S.A. je predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.