CRNA HRONIKA

Oduzeto vozilo od višestrukog povratnika u vršenju teških prekršaja

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj

Redakcija

1.10.2014

Prije nekoliko dana u mjestu Blažuj, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije ovog Ministarstva su iz saobraćaja isključili Dž.E., koji je bez položenog vozačkog ispita upravljao putničkim motornim vozilom Renault Twingo, nacionalne oznake Švicarske, vlasništvo D.M..

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOBS-a na putevima u BiH. U 147 slučajeva Dž.E. je sankcionisan, od čega je u 137 slučajeva počinio prekršaje kažnjive po članu 235. stav 1. tačke 27. i tačke 10. ZOOBS-a (upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljane motornim vozilom i Nepoštivanje svjetlosne signalizacije na semaforu - prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svjetla).

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od Dž.E. je privremeno oduzeto navedeno putničko motorno vozilo.

Isto je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo - “Butmir”, do okončanja prekršajnog postupka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.