CRNA HRONIKA

Uhapšeni Slovaci koji su varali starije građane BiH

MUP Kantona Sarajevo

Redakcija

1.10.2014

U toku jučerašnjeg dana policijski službenici Prve Policijske uprave su od policijskh službenika Jedinice granične policije Trebinje, preuzeli lica lišena slobode na osnovu potrage MUP-a Kantona Sarajevo i to: S. A., rođena 1961. godine u mjestu Košice, nastanjena u mjestu Lučenec, L. M., rođen 1964. godine u mjestu Košice, nastanjen u mjestu Lučenec i L. M., rođena 1965.godine u mjestu Košice, nastanjena u mjestu Lučenec, državljani Republike Slovačke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 294. KZ F BiH (Prevara).

Isti su u proteklom periodu na području Kantona Sarajevo, kao i širem području Bosne i Hercegovine, s ciljem pribavljanja imovinske koristi, građane starije životne dobi dovodili u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica da im hitno treba novac za hiruršku operaciju u bolnici Koševo za mušku osobu mlađe životne dobi koju su vodili sa sobom, navodeći da je doživio saobraćajnu nezgodu i od istih uzimali novac.

Kod navedenih lica je pronađena i oduzeta određena suma novca koja potiče iz pomenutih krivičnih djela. Nakon završene kriminalističke obrade, danas su S.A., L.M. i L.M. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati na nadležnost tužiocu Kantonanog tužilaštva u Sarajevu, kaže se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.