CRNA HRONIKA

Pucnjava u centru Tuzle, ranjen 27-godišnji Jasmin Tanović

Napadač se predao

Autor:A. A.

1.10.2014

U pucnjavi koja se danas iza 15 sati dogodila u Klosterskoj ulici u Tuzli, u neposrednoj blizini bivšeg Ekspres restorana, povrijeđen je Jasmin Tanović (27) iz Tuzle u kojeg je pucao Senad Gvozden (40). 

-Osoba koja je upotrijebila vatreno oružje predala se policiji i trenutno je na kriminalističkoj obradi - kazao nam je Izudin Šarić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova TK. 

Prema izjavi Ersije Aščerić-Mujedinović, glasnogovornice Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, pacijent je zadobio teške tjelesne povrede.

- Riječ je o prostrelnim povredama donjih ekstremiteta. Smješten je na Klinici za ortopediju i traumatologiju i trenutno je svjestan i komunikativan - izjavila je Aščerić-Mujedinović.

Navodno, Gvozden i Tanović su drugovi, a jučer su se vozali gradom u automobilu marke "Honda". 
Oružanom incidentu prethodila je prepirka, a prema neslužbenim saznanjima, ispaljeno je pet hitaca. Na mjestu pucnjave bili su vidljivi tragovi krvi. 

Ovaj incident, koji se dogodio u centru grada, uznemirio je prolaznike. Nekoliko metara od mjesta pucnjave nalaze se sportski tereni, a u blizini su još i obdanište i škola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.