CRNA HRONIKA

Uhapšene još četiri osobe i zapljenjena droga!

Nastavljena akcija „Sigurnost 2“ u SBK

K. K.

2.10.2014

U nastavku akcije „Sigurnost 2“ koju provode Sektor kriminalističke policije i Jedinica za podrušku MUP-a SBK  juče u poslijepodnevnim satima i tokom protekle noći uhapšene su još četiri osobe iz Travnika koje su osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a SBK slobode su lišeni E.S. (23) i F.H. (38), oba iz Travnika i to na području Busovače. Prilikom pretresa vozila FIAT – Punto (J97 – E – 774) pronađena su 23 paketića materije koja asocira na opojnu drogu marihuana, te određena količina bijelog praha za koji se sumnja je je opojna droga „spid“, te novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge, kao i više mobitela.

Nakon kriminalističke obrade pomenutih osoba policija je došla do saznanja da se u vezu sa ovim djelima mogu dovesti još dvije osobe iz Travnika, pa su tokom noći slobode lišeni M.S. (39) i N.M. (24) oba iz Travnika.

Prilikom pretresa prostorija koje koriste ove dvije osobe pronađena je veća količina materije  za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, te tri automatske puške, od kojih jedna sa laserskim nišanom, jedan lovački karabin, municija, dvije ručne bombe, optički nišan, te određena količina novca i mobilni telefoni.

Predložen pritvor za tri osobe

Nakon privođenja osam osoba u prvom dijelu akcije „Sigurnost  2“ za tri osobe je predložen pritvor, potvrđeno nam je iz MUP-a SBK i to za Bojana M. (32) iz Kiseljaka, Seniju P. (29) iz Busovače i Matiju T. (22) iz Viteza. Svi se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.