CRNA HRONIKA

Krivično gonjenje Eleza i drugih ustupljeno Tužilaštvu Srbije

Potvrđeno iz Suda Bosne i Hercegovine

Am. K.

6.10.2014

Sud Bosne i Hercegovine krivično gonjenje Darka Eleza, Branimira Minića, Vladimira Pandurevića, Vase Ljubibratića i Milana Mitića ustupio je nadležnim organima Srbije posredstvom Ministarstva pravde BiH, potvrđeno je za "Dnevni avaz" u Sudu BiH.

Oni su bili optuženi u predmetu "Bojan Cvijan i drugi", a kojima se trenutno sudi u Sudu BiH po optužnici Tužilaštva BiH.

No, s obzirom na to da se Elez, Minić, Pandurević, Ljubibratić i Mitić nalaze u Srbiji, na osnovu zamolnice Tužilaštva BiH za preuzimanje krivičnog gonjenja, Ministarstvo pravde Srbije će, u skladu s propisima, odrediti organ nadležan za postupanje u krivičnom gonjenju.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu će, kako prenose mediji, podići novu optužnicu, identičnu onoj koju je Tužilaštvo BiH podiglo, a koju je Sud BiH potvrdio protiv "Bojana Cvijana i ostalih", a bit će izostavljena imena onih kojima se sudi u BiH. Tužilaštvu u Srbiji bit će dostavljeni i dokazi koji se odnose na grupu koja se nalazi u Srbiji.

Optuženi u ovom predmetu terete se za najteža krivična djela počinjena na području BiH, i to ubistva, pljačke, razbojništva...

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.