CRNA HRONIKA

Teška saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Ženu udario taksi

Pretrčala jednu traku tranzita

Ml. D.

6.10.2014

Jedna žena je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila na istočnom tranzitu, kod salona namještaja "Lesnina“.

Kako se nezvanično saznaje, nesreća se dogodila nešto prije 20 sati kada je žena pretrčala jednu traku tranzita a zatim prešla preko zelenog ostrva te krenula da pređe i drugu traku. Tu ju je udarilo taksi vozilo "Euro Taksi“, a žena je od siline udara odbačena par metara.

Navodno, vozač taksija nije mogao da vidi ženu jer je bukvalno pred njega istrčala iza drveta. Svjedoci kažu da vozač nije uspio ni da koči.

mjesto-lesnina-foto-m-dragojlovic33

- Koliko sam čuo radi se o ženi od četrdesetak godina. Čovjek koji joj je prvi prišao rekao mi je da joj je glava bila krvava i davala je slabe znake života, rekao je jedan Banjolučanin koji je u trenutku nesreće bio u blizini.

On je Dnavnom avazu ispričao da je desetak minuta nakon nesreće došlo vozilo Hitne pomoći a ljekari su povrijeđenoj ženi ukazivali pomoć na licu mjesta a zatim je odvezli. Policija je obavila uviđaj a saobraćaj na tranzitu je bio otežan.

mjesto-lesnina-foto-m-dragojlovic44

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.