CRNA HRONIKA

Ranjeni Goran Bajić oteo pištolj Proroku i izudarao ga njim po glavi

Pokušaj ubistva lokalnog kabadahije

A. KAPO

7.10.2014

Goran Bajić zvani Baja (50) iz Istočnog Sarajeva teško je povrijeđen prekjučer oko 16.30 sati u blizini ugostiteljskog objekta “My name is Luka”, općina Istočno Sarajevo, nakon što ga je iz pištolja ranio Ljubiša Prorok (32) iz Višegrada. U incidentu je povrijeđen i Prorok, kojeg je, nakon što je ranjen, pištoljem po glavi izudarao Bajić.

Pronađene čahure

Bajić i Prorok su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Klinički centar Kasidno u Istočnom Sarajevu, gdje su Bajiću ljekari konstatirali povrede u predjelu ramena, odnosno plećke, a Proroku povrede u predjelu glave. Proroku su slomljena i dva prsta šake. Obojica su zadržana na daljnjem liječenju.

Pucnjavi je prethodila verbalna prepirka. Naime, Bajić je uputio pogrdne riječi Proroku, kojeg već izvjesno vrijeme verbalno maltretira, a u nekoliko navrata mu je i prijetio.

Tako su se, igrom slučaja, sreli u restoranu “My name is Luka”, gdje je Bajić, po ko zna koji put, počeo vrijeđati Proroka. Kako nam je kazao izvor blizak istrazi, Prorok je izašao iz objekta, otišao kući i vratio se u restoran s pištoljem.

Bajić se, kada je vidio pištolj u ruci Proroka, dao u bijeg. No, Prorok je krenuo trčati za njim te ga je sustigao i s udaljenosti od nekih 15 metara ispalio tri hica u pravcu Bajića. Jedan od hitaca pogodio ga je u rame. U prilog ovoj verziji događaja ide i činjenica da su istražitelji na licu mjesta pronašli tri čahure.

Iako teško ranjen, Bajić je smogao snage te je krenuo na Proroka. Nakon kraćeg naguravanja, uspio mu je oteti pištolj, a potom ga njim i izudarati po glavi.

Kako saznajemo, u bolnici Kasindo obojicu aktera incidenta jučer su čuvali pripadnici CJB Istočno Sarajevo. Policajci su na mjestu obračuna, osim tri čahure, pronašli pištolj i tragove krvi.

U restoranu smo jučer zatekli S. C. (identitet poznat redakciji), vlasnicu ovog ugostiteljskog objekta koja nam je kazala da restoran nema nikakve veze s incidentom.

- Sve se odigralo na ulici. U naš restoran dolaze gospoda i nikad nismo imali nikakvih problema - kratko je za “Avaz” kazala vlasnica restorana S. C.  

Tempirana bomba

Kako smo saznali na licu mjesta, Ljubiša Bajić živi u blizini mjesta pucnjave.

- Radi se o čovjeku koji je tempirana bomba. Samo je bilo pitanje vremena kad će neko krenuti na njega. Zna ovdje ulicom pet puta proći i jedva čeka da nekog maltretira. Očigledno je Proroku prekipjelo te je odlučio da se obračuna s njim - kazao nam je jedan od mještana.

Pucao na Juku Prazinu

Kako nam je ispričao jedan mještanin, Goran Bajić Baja ima iza sebe više krivičnih djela.

- Koliko znam, prije rata se sukobio s Jusufom Jukom Prazinom. Navodno, posvađali su se oko jedne borbe pasa te su pucali jedan na drugog. U svakom slučaju, nije ga dobro sresti - ispričao nam je mještanin.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.