CRNA HRONIKA

Uhapšeni vozač Golfa krenuo u Pazarić da odnese kurban

Nakon stravičnog sudara u Tarčinu kod Sarajeva

Dž. BULBUL

7.10.2014

Vozač Golfa Alem Mujanović (28) iz Vogošće, koji je prekjučer oko 16.15 sati na raskrsnici ulice Suhodol u mjestu Tarčin učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo motociklista Mario Skrepnik (35) iz Sarajeva, uhapšen je istu noć u 19.45 sati zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Poslovan odnos

- On će biti zadržan 24 sata i bit će urađeno testiranje na prisustvo alkohola u krvi. Bit će urađene i druge operativne aktivnosti po naredbi dežurnog tužioca - izjavio je za "Avaz" Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Skrepnikov prijatelj Marko Cvitanović jučer je kazao da je veoma pogođen tragičnom viješću.

- Alem radi u firmi "Tocos", koja se bavi veleprodajom boja i lakova, a čiji sam ja suvlasnik. Koliko znam, Alem je u trenutku nesreće bio u autu sa ženom i trogodišnjim djetetom. Krenuo je u Zavod za zbrinjavanje mentalno-invalidne djece i omladine u Pazariću da odnese kurban. Alem i Mario su se poznavali. Imali su korektan, poslovan odnos. Mario je bio moler, fasader i nedavno mi je rekao da želi osnovati vlastitu firmu. Bio je vrlo korektan i stručan. Znam da ni Alemu i njegovoj porodici nije lako u ovakvim trenucima - ispričao nam je potreseni Cvitanović.

Prema njegovim riječima nastradali Mario je bio zaljubljenik u motore.

Bio plemenit

- To je bila njegova strast, ispusni ventil. Iza njega su ostali supruga i dijete. Bio je tako plemenit, miran i pristojan. Ostao je rano bez oca, a sada je i njegovo dijete zadesila ista sudbina- kazao nam je Cvitanović.

Skrepnik je, uprkos naporima ljekara, preminuo na licu mjesta. Vozila su prevezena u depo MUP-a KS radi potrebnih vještačenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.