CRNA HRONIKA

NOVI TRAVNIK Policija istražuje dva slučaja bludničenja nad maloljetnicama

Supruga ga prijavila zbog seksualnog zlostavljanja 16-godišnje kćerke

Autor:D. PUCAR

8.10.2014

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova SBK provodi dvije istrage zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnica sa područja općine Novi Travnik!

Informaciju je potvrdio Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK, koji je naglasio da je jedan slučaj zlostavljanja prijavljen 7. maja, a drugi 14. augusta ove godine.

Bludne radnje

- MUP SBK podnio je izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom kazenom djelu bludnih radnji nad maloljetnicima - kazao je Prohan, te dodao da je Tužilaštvo naredilo provođenje istrage, nakon čega će biti donesena odluka o tome hoće li biti podignuta optužnica.

Kako neslužbeno saznajemo, u jednom od slučajeva za seksualno zlostavljanje 13-godišnjakinje osumnjičen je komšija, a u drugom otac 16-godišnje djevojčice!

U prvom slučaju predator je djevojčicu sreo u parku te je namamio u svoj stan, a u drugom osumnjičenog oca je prijavila majka djevojčice.

Socijalni radnici

Zbog zaštite maloljetnih žrtava identitet osumnjičenih ne mogu otkriti niti u policiji, niti u novotravničkom Centru za socijalni rad, čija je direktorica Mirjana Mehičić potvrdila da je i ova ustanova uključena u oba slučaja.

Podsjetimo, Krivični zakon Federacije BiH za ovakva krivična djela predviđa kaznu zatvora od 6 mjeseci do pet godina, koliko prijeti obojici osumnjičenih ukoliko ih proglase krivima.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.