CRNA HRONIKA

Krajina se oprostila od svirepo ubijenog dječaka

Obavljena dženaza na mezarju u selu Vrhovska

M. DEDIĆ

9.10.2014

Na mezarju u selu Vrhovska kod Bužima jučer je u prisustvu porodice i velikog broja Krajišnika klanjana dženaza 16-godišnjem Ismetu Bajrektareviću, kojeg je 6. oktobra u večernjim satima u centru Velike Kladuše u pijanom stanju nožem usmrtio Elvedin Mešinović (30).

Urađena obdukcija

Bajrektarevića, koji je bio u grupi Bužimljana koji su prisustvovali predizbornom skupu SDA u Velikoj Kladuši, Mešinović je sustigao u gradskom parku kod stare autobuske stanice i ubo ga nožem u stomak. Nakon toga je ubica pobjegao do policijske patrole.

U Velikoj Kladuši ljudi su potišteni i zabrinuti, jer su u jeku predizborne kampanje vraćene ružne i opore slike međubošnjačkog sukoba i podjela na "autonomaše" i "korpusaše".

bajrektarevic

Bajrektarević: Umro u bolnici

Saznajemo da je Mešinović policiji priznao šta je uradio.

- U meni je kuhalo cijelu noć dok je trajao skup SDA i dok sam slušao tekbire i ratne pokliče - kazao je u prvi mah kladuškoj policiji pijani Mešinović, čiji je otac Hazim poginuo kao pripadnik paravojske Narodne odbrane Fikreta Abdića.

Prema nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u Kantonalnoj bolnici (KB) „Dr. Irfan Ljubijankić“ urađena je obdukcija tijela ubijenog Ismeta Bajrektarevića. “Avaz” nezvanično saznaje da je maloljetni mještanin Vrhovske dobio samo jedan ubod u stomak, ali je sječivo prošlo kroz želudac, pankreas i crijeva.

Određen pritvor

Usljed velikog iskrvarenja i oštećenja unutrašnjih organa u abdomenu, nesretni dječak je podlegao i pored velikog truda ljekara i dvije operacije urađene u KB „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Uhapšenom Mešinoviću, koji je u pritvoru, gdje je ispitan kao osumnjičeni, Kantonalni sud u Bihaću jučer je odredio pritvor u trajanju od 30 dana, saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.