CRNA HRONIKA

Sedin Mehadžić izvršio samoubistvo spaljivanjem u Trnopolju kod Prijedora

Polio se benzinom i zapalio

M. Z.

10.10.2014

Sedin Mehadžić (44) iz Bosanske Otoke polio se benzinom i zapalio u zaseoku Sivci u Trnopolju kod Prijedora te umro od posljedica opekotina, rečeno je u Centru javne bezbjednosti Prijedor.

Mehadžić se jučer oko 17 sati u Trnopolju u neposrednoj blizini kuće Osmana Sivca, u kojoj živi njegova bivša supruga, polio benzinom, zapalio otvorenim plamenom i umro od posljedica opekotina.

Na licu mjesta odmah do betonskog mostića na tragediju podsjeća potpuno spaljena cipela Sedina Mehadžića.

fotografija1

(FOTO: D. Stojnić)

Policija je jučer s mjesta gdje se Mehadžić samozapalio izuzela veliki kuhinjski nož te je pronađena plastična dvolitarska flaša u kojoj je bio benzin koji je Mehadžić polio po sebi.

Osman Sivac, otac Sedije Mehadžić, bivše supruge Sedina Mehadžića, kaže da ne zna kada je Sedin došao u Sivce. Čuo je od ljudi da su ga sreli na putu kako ide pješke. Nije svraćao u njihovu kuću koja se nalazi na samo 100-tinjak metara gdje se spalio.

Osman pretpostavlja da je Sedin čekao Sediju na putu kojim ona inače vraća ovce. Međutim, ona to jučer nije uradila. Naime, stigao je njen otac i preuzeo na sebe posao. Na putu nije vidio Sedina, a pretpostavlja da je bio u obližnjem šumarku šćućuren u šipražju.

- Ne znam da li se čuo s kćerkom jer nisam bio tu. Moj brat Suljo je vidio u jednom trenutku kako čovjek gori. Pokušao je da ga ugasi vodom, ali je nije mu bilo spasa, priča nam Sivac.

fotografija

Po riječima Osmana Sivca, Mehadžić je prije tri godine napustio njegovu kćerku i svoju kuću u Bosanskoj Otoci. Iznenada se vratio ovog ljeta mada niko nije znao gdje je bio, jer se nikome nije javljao.

Međutim, Sedija nije više htjela da živi s njim. S najmlađom kćerkom došla je da živi u Sivce. Tu je bio i 24-godišnji sin Hamza, koji također nije bio u dobrim odnosima sa Sedinom.

Jutros su na mjestu događaja bila i tri Sedinova brata.

Pripadnici CJB Prijedor izvršili su uviđaj i utvrdili da je riječ o samospaljivanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.