CRNA HRONIKA

Tuča u tuzlanskom Mejdanu: Jedna osoba izbodena nožem

Jedna osoba privedena u MUP TK

A.H.

10.10.2014

U SKPC "Mejdan"  oko 12,30 sati dogodila se tuča u kojoj je jedna osoba zadobila teške povrede ubodima noža.  

Naime, u kafiću  "Stars" koji se nalazi u unutrašnjosti centra "Mejdan" došlo je do međusobne svađe više lica koja je u jednom trenutku prerasla u tuču.

- Niko ne zna zašto je došlo do tuče. Mladići su se  izgurali u hodnik "Mejdana" kada je jedan od njih počeo da viče da je uboden nožem. Nikoga od njih ne poznajem, ali sam vidio  da je ovaj   mladić  izboden nožem po leđima i drugim dijelovima tijela. Ovaj što ga je izbo ubrzo je odvezen u policiju – kazao nam je jedan  očevidaca  ovog događaja koji nije želio da otkrije svoj identitet.

Prema nezvaničnim informacijama mladić  koji je u ovoj tuči zadobio povrede nožem je E. Mustafić (22), sin  Fehima Mustafića, čovjeka koji je 23.decembra prošle godine na autobuskom stajalištu u Tuzli, također, nožem, usmrtio svoju suprugu Suadu, zašto ga  je Kantonalni sud u Tuzli prije nešto više od četiri mjeseca osudio na 12 godina zatvora.

Zasad nema informacija da je ova tuča u vezi sa događajem  iz decembra prošle godine.

Povrijeđeni E. Mustafić je odmah  prevezen  u UKC Tuzla radi ukazivanja ljekarske pomoći, dok je mladić koji mu je nanio povrede priveden u MUP TK -Policijska stanica Zapad radi provođenja istražnih radnji.
 
- Pacijent je  smješten na Odjel intezivne njege  Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla. Zadobio je  ubodne rane na stražnjem dijelu  grudnog koša i povredu lijeve nadlaktice. Inače, pacijent je svjestan i kontaktibilan i samostalno diše – kazala nam je Ersija Ašćerić - Mujedinović glasnogovornica UKC-a Tuzla.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.