CRNA HRONIKA

Vozaču tramvaja zadao smrtonosni udarac nožem

Počelo suđenje Sulejmanu Šehiću za ubistvo u Zoviku

Dž. BULBUL

10.10.2014


U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je počelo suđenje Sulejmanu Šehiću (60), koji je 2. juna ove godine u mjestu Zovik u Hadžićima nožem ubio vozača tramvaja Armena Dulića (37) iz Hadžića.

Na samom početku tužilac Ljubo Badnjar pročitao je optužnicu.

- Na autobuskom stajalištu optuženi je 2. juna oko 12.50 sati nožem izbo Dulića, nanijevši mu povrede kojima je podlegao na putu ka Domu zdravlja u Hadžićima. Svemu je prethodila prepirka do koje je prvo došlo između Šehića i vozača autobusa jer on nije želio zaustaviti autobus u Zoviku, na mjestu gdje nije obilježeno autobusko stajalište, a što je od njega tražio Šehić. U prepirku se umiješao i Dulić. Nakon što vozač nije zaustavio autobus, Šehić ga je počeo vrijeđati i psovati mu te mu je Dulić, koji se vraćao s posla kući, pokušao objasniti da vozač ne smije zaustavljati vozilo na mjestima gdje nema autobusko stajalište. Šehić mu je opsovao majku - navodi se u optužnici.

Nakon zaustavljanja autobusa u Zoviku, Šehić je izašao, a zatim iz džepa hlača izvadio nož na preklapanje dužine 23 centimetra i dužine sječiva 11 centimetara.

- Optuženi je prišao do prozora autobusa gdje je sjedio Dulić, psovao mu je majku i djecu te ga pozvao da se obračunaju. Kada je isprovocirani Dulić izašao iz autobusa, prišao je Šehiću i pesnicom naslonjenom na grudi ga odgurnuo, a zatim udario nogom u lijevu natkoljenicu - rekao je tužilac Badnjar.

Šehić je tada nožem, koji je držao u desnoj ruci, svom snagom zamahnuo i udario Dulića u lijevu stranu grudnog koša. On je pao prekoputa benzinske pumpe “Bucomerc”. Vozač autobusa ga je odmah prevezao u Dom zdravlja Hadžići, gdje su ljekari, nažalost, mogli samo konstatirati smrt.

Advokat Senad Dupovac u uvodnoj riječi kazao je da krivično djelo nije djelo koje je počinjeno u nužnoj odbrani.

Iduće ročište sudija Jasenko Ružić zakazao je za 22. oktobar, kada će svjedočiti Elma Dulić, supruga ubijenog Armena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.