CRNA HRONIKA

Udes u tunelu "1. mart": Terencem udario u policijski Golf

Normalizovan sobraćaj iz pravca Kaknja ka Zenici

A. Džonlić

11.10.2014

U tunelu "1. mart" na autoputu A1, između Bilješeva u kakanjskoj i Gorice u zeničkoj općini, oko podneva se dogodila saobraćajna nesreća, u kojoj pukom srećom nije bilo povrijeđenih.  Kako je za "Avaz" potvrdila Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, nesreća se dogodila na 800 metara od početka tunela iz pravca Kaknja. Ovo je prvi udes u novootvorenom tunelu.

- Zbog kvara, kamion je stao u tunelu, a ubrzo je stigla policijska patrola da bi vidjela situaciju i asistirala u što bržem otklanjanju problema. Veoma brzo nakon toga, vozač terenskog vozila koje je išlo iz pravca Kaknja, nije se zaustavio na vrijeme nego je udario sa stražnje strane u policijsko vozilo, kazala je Ahmić. 

Kako saznajemo, kamion je bio propisno obilježen sigurnosnom trokutom na kolovozu u slučaju kvara, policijsko vozilo je imalo uključena rotaciona svjetla, a i signalizacija u tunelu je bila prilagođena zbog stanja u toj kolovoznoj traci. Ipak, sretna okolnost u cijelom incidentu je da su policajci i vozač kamiona bili van vozila, pa je pričinjena samo materijalna šteta, a saznajemo da ni vozač terenca nije povrijeđen. 

Nakon završenog uviđaja, puštena je u saobraćaj dionica na autoputu od Kaknja prema Zenici, u tunelu 1. mart, tako da se saobraćaj odvija redovno, bez zastoja.

 

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.