Slučajno kontroliran, a onda uhapšen zbog droge i pljački

Policijska uprava Novi Grad Sarajevo

Am. K.
14.10.2014 22:32

Pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo u ulici Safeta Hadžića zaustavili su i kontrolirali u nedjelju oko 05.30 sati automobil kojim je upravljao Dejan Simić (33). Izvršenim pretresom kod njega je pronađeno i oduzeto sedam paketića u kojima je bila droga. Simić je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Izdržavanje kazne

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Simić u proteklom periodu počinio više razbojništava.

Kako "Avaz" saznaje, Simić je razbojništva počinio s Vedadom Abaspahićem (27).

Policija za Abaspahićem, pak, osim zbog razbojništava, traga i jer se nije javio u zatvor na izdržavanje 18-mjesečne kazne, a na koju je osuđen nakon što je u februaru ove godine s Tužilaštvom Kantona Sarajevo potpisao sporazum o priznanju krivice.

Pušten iz pritvora

Abaspahić je nakon potpisivanja sporazuma i izricanja presude bio pušten iz pritvora na slobodu do upućivanja na izdržavanje kazne.

On je osuđen na 18 mjeseci zatvora jer je, kako je navedeno u optužnici, 30. juna prošle godine uperio pištolj u Š. P., radnicu "Mercatora", koji se nalazi u ulici Džemala Bijedića na broju 8, te joj naredio da legne na pod. Potom je prišao drugoj radnici M. K. i tražio da otvori kasu. No, radnica se odmakla od kase pa je on sam otključao i uzeo 1.066 KM. On je opljačkao "Mercator" i 29. septembra prošle godine. Tada je pištolj uperio u radnicu M. H., a iz kase je ukrao 717 KM.

NA VRH