U sarajevskom naselju Nahorevo izgorila štala i u njoj jagnjad

Vatrogasci ugasili požar

J. Bešić
15.10.2014 07:43

Jutros u sarajevskom naselju Nahorevo u ulici Nahorevska bb oko 4:30 sati izbio je požar na objektu poljoprivrednog gazdinstva u vlasništvu Mehmeda Muharemovića koji je uzrokovao veliku štetu.

 U štali, koja je u požaru uništena izgorilo je oko 40 jagnjadi, a izgorio je i kombi vlasnika Muharemovića.

- Tokom noći izbio je požar u velikoj štali u naselju Nahorevo. Na teren je upućeno šest vozila, požar je lokalizovan, potvrđeno je za portal "Dnevnog avaza" iz  dežurnog operativnog centra Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

- Prema izjavama vlasnika u štali, koja je u požaru uništena izgorilo je oko 40 jagnjadi, a izgorio je i kombi vlasnika Muharemovića.

nahorevo-13

Vatrogasci gase požar na štali

U tom periodu u istoj ulici došlo je do požara na kombi vozilu koji je koji je ugašen potvrđeno je iz dežurnog operativnog centra Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

nahorevo-naslovna1

Velika šteta na objektu poljoprivrednog gazdinstva

- Komšije su prve primijetile požar i odmah su nas obavijestili jutros oko 4:20 sati kada smo pozvali vatrogasce. U požaru u štali, gdje su nanesene velike materijalne štete, izgorjelo je oko 40 jagnjadi. Sreća u svemu ovome je da je ostala stoka - oko 200 grla sitne te oko 50 grla krupne stoke u to vrijeme bila na ispaši na Nahorevskim brdima - kazao je Sendin Muharemović, sin vlasnika objekta.

Tokom dana vatrogasci su nastavili gasiti ostatke požara, a na teren su izašli i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

 

NA VRH