Jedna od sestara Ožegović pucala i ranila dvije djevojke

Petero povrijeđenih u uličnom obračunu

Am. KOVAČ
15.10.2014 21:04

U sarajevskoj ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Stari Grad, došlo je do tuče, pucnjave, ubadanja nožem, a povrijeđeno je pet osoba, i to teže maloljetna L. E. (17) i Dženana Sadžak (21), a lakše Almasa Hubijer (22), Kristina Desović (21) i Sanin Tabaković (23).

Tableta srce

Zbog sumnje da je počinio krivična djela pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja policija je uhapsila Edina Mutića (30). Prilikom pretresa kod njega su pronađeni i oduzeti pištolj s okvirom i dva metka, pet paketića marihuane, tableta u obliku srca plave boje i dva mobilna telefona.

Kako "Avaz" saznaje, sestre Arnela i Arijana Ožegović te još jedan muškarac su u bijegu. Navodno je jedna od sestra Ožegović i pucala iz pištolja te ranila Kristinu i Dženanu. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

- Maloljetnica je primljena s ubodnom ranom u predjelu grudnog koša i upućena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju na liječenje. Pacijentica K. D. ima prostrelnu ranu na stražnjici, zbog čega je upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Pacijentica Dž. S. ima prostrelnu ranu lijevog skočnog zgloba i frakturu potkoljenice te je i ona upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju na liječenje. Pacijentica A. H. je primljena s ubodnom ranom lijevog koljena te je, nakon ukazane pomoći, puštena na kućno liječenje. Pacijent S. T., jedini muškarac, ima ubodnu ranu lijeve natkoljenice. On je, također, nakon ukazane pomoći pušten kući - kazala je Muamera Šehić, portparol KCUS-a.

Ranija djela

Prema nezvaničnim informacijama, prije ubadanja nožem i pucnjave Kristina i maloljetna L. E. su se posvađale. S maloljetnicom su u društvu, navodno, bile Arnela Ožegović i njena sestra, a jedna od njih je pucala i ranila Kristinu Desović i Dženanu Sadžak.

No, ko je upotrijebio nož, šta se sve tačno dešavalo te koji je motiv tuče i pucnjave, iz policije jučer nije saopćeno.

Zanimljivo je da je 17-godišnja L. E. sestra od Enise Eminović, kojoj se u Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi za ubistvo nevjenčanog supruga Smaje Hadžimusića, a koje se dogodilo 1. aprila ove godine u stanu Aldijana Daidžića u sarajevskoj ulici Sutjeska.

Arnela Ožegović (19) je, pak, prije nekoliko mjeseci bila hapšena i bio joj je određen pritvor zbog sumnje da je počinila krivično djelo pokušaj ubistva.

Naime, ona je 4. februara ove godine u Humskoj ulici u naselju Pofalići teško ranila u stomak svog momka Veldina Šaraka (20), a tada je tvrdila da je pištolj slučajno opalio.

S njom su tada bili uhapšeni i Edin Mutić, koji je i sada uhapšen zbog pomaganja Arneli i njenoj sestri i kod kojeg su i tada pronađena i oduzeta dva pištolja s okvirom i municijom.
U februaru je s Arnelom bio uhapšen Edin Mujkanović (20) iz Gračanice, kod kojeg je tada pronađeno i oduzeto pet paketića marihuane.

Pokušaj pljačke banke

Sanin Tabaković, koji je u ovoj tuči zadobio ubodnu ranu lijeve natkoljenice, hapšen je krajem januara 2010. godine s Kenanom Bašićem i Tahirom Eljbasanom zbog sumnje da su pokušali opljačkati "UniCredit banku", koja se nalazi u Brčanskoj ulici u sarajevskom naselju Otoka. Tada je razbojnike u pljački omeo policajac koji se nalazio u blizini.

NA VRH