Podignuta optužnica protiv Jasmina Ibrakovića zbog krijumčarenja droge

Opijate nabavljao od njemu poznate osobe iz Holandije

Srna
15.10.2014 13:02

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Jasmina Ibrakovića iz Zenice koja ga tereti da je od novembra do decembra 2013. godine organizovao grupu ljudi radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke droge "spid" iz Holandije na području BiH.

 Ibraković je drogu nabavljao od njemu poznate osobe iz Holandije, kako direktno, tako i posredstvom osobe iz Zenice, i dalje je distribuirao kupcima iz BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U pretresu koji su izvršili policijski organi Hrvatske pronađeno je 1.866,65 grama amfetamina - droge "spid" u čvrstom stanju i 190 miligrama amfetamina - droge "spid" u tečnom stanju i određena količina supstance za miješanje sa opojnom drogom.

Saučesnici Ibrakovića uhapšeni su i procesuirani pred Opštinskim sudom u Varaždinu.

S obzirom na to da se Ibraković opredijelio da zbog jakih dokaza Tužilaštva sporazumno prizna krivicu, tužilac, branilac i optuženi su saglasni da Sud BiH optuženom izrekne krivično-pravnu sankciju - kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i novčanu u iznosu od 50.000 KM.

Optuženi je saglasan i da mu, kao mjera bezbjednosti, budu oduzeti mobilni telefoni i kartice korišćeni za izvršenje krivičnog djela i njegovog planiranja, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje i droga "spid".

Optužnica i sporazum proslijeđeni su Sudu BiH.

NA VRH