CRNA HRONIKA

Stup: Ilegalni taksisti metalnim šipkama pretukli Amela Krehu

Na taxi stajalištu

A. Ka.

15.10.2014

Redakciji "Dnevnog avaza" obratio se dežurni radnik Dispečerskog centra "Sarajevotaxija" koji je kazao kako je večeras oko 21.30 sati na njihovom stajalištu u sarajevskom naselju Stup napadnut njihov vozač Amel Kreho (40).

- Kolega je izjavio da su ga napali ilegalni taksisti. Također, kazao je kako su ga tukli metalnim šipkama. Nakon što je pozvao Dispečerski centar mi smo alarmirali hitnu pomoć i pripadnike policijske stanice Ilidža. Kolega je vozilom hitne pomoći prevezen u KUM KCUS gdje su mu ljekari konstatovali povrede glave i ruku. Policija je na licu mjesta izašla tek 38 minuta nakon našeg poziva, kazao je između ostalog radnik Dispečerskog centra "Sarajevotaxi".

U Dežurnom operativnom centru MUP-a KS kratko su nam kazali da je na licu mjesta upućena patrola.

- Zaprimili smo prijavu da je nekoliko nepoznatih osoba napalo taksistu. Napadnutom je ljekarska pomoć ukazana u KCUS, gdje su mu ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede. Oštećeni će pristupiti u policijsku stanicu Ilidža gdje će dati izjavu na okolnosti ovog događaja, nakon čega ćemo imati više informacija, kazali su nam u Dežurnom operativnom centru MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.