CRNA HRONIKA

Danijel Marković priznao krivicu

Optužen za krijumčarenje osoba

Redakcija

17.10.2014

Optuženi Daniel Marković,  rođen 3. maja1983. godine u Tuzli, gdje je i nastanjen, državljanin BiH i R Hrvatske, sporazumno je priznao krivicu za krivična djela za koja se tereti (krijumčarenje osoba) i sa tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH zaključio sporazum o priznanju krivice.

U skladu sa sporazumom, tužilac je saglasan da Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri  godine od pravosnažnosti presude (vrijeme provjeravanja) ne počini novo krivično djelo.

Od optuženog se oduzimaju mobilni telefoni, sim kartice i drugi predmeti korišteni za izvršenje krivičnog djela.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 23. jula 2014. godine. Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnih djela opisanih u optužnici.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, bez ikakve prisile ili nagovora, te se obavezuje da će snositi troškove krivičnog postupka koje će, u zavisnosti od složenosti postupka, odrediti Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.