CRNA HRONIKA

Busovača: Opljačkali i pretukli muškarca, pa ga ostavili na cesti

Privedena dva 20-godišnjaka

D. P.

20.10.2014

U petak popodne u Policijsku stanicu Busovača prijavljeno je da su 5. oktobra 2014. godine u gradskom parku u Busovači nepoznatw osobw fizički napalw T. H. iz Busovače, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede.

Nakon što su pretukli oštećenog, napadači su mu ukrali novac u iznosu od 150 KM i mobilni telefon, te ga prevezli do mjesta Lašva, općina Zenica, gdje su ga prolaznici pronašli u besvjesnom stanju.

Po pronalasku T. H. je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenici gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede opasne po život.  

Po prijemu prijave službenici kriminalističke policije PU Kiseljak preduzeli su istražne radnje na otkrivanju izvršioca krivičnog djela, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

Istražne radne rezultirale su hapšenjem osoba inicijala S.Š. rođen 1994. godine iz Busovače i A.Z. rođen 1994. godine iz Novog Travnika. Nad osumnjičenima je provedena kriminalistička obrada, nakon koje su 18. oktobra 2014. godine predati na dalje postupanje kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.