CRNA HRONIKA

Nakon pucnjave u Sarajevu uhapšene sestre revolverašice

Devet dana poslije incidenta

Am. KOVAČ

22.10.2014

Sarajevska policija uhapsila je 19-godišnje sestre bliznakinje Arnelu i Arijanu Ožegović zbog sumnje da su počinile krivična djela izazivanje opće opasnosti i lakše tjelesne povrede.

One su osumnjičene da su učestvovale u incidentu koji se dogodio 13. oktobra ove godine u sarajevskoj ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Stari Grad, a kada je u tuči, pucnjavi, te ubadanju nožem povrijeđeno pet osoba, i to teže maloljetna L. E. (17) i Dženana Sadžak (21), a lakše Almasa Hubijer (22), Kristina Desović (21) i Sanin Tabaković (23).

Zbog sumnje da je pomogao sestrama Ožegović, te zbog krivičnih djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja policija je dan kasnije bila uhapsila Edina Mutića (30). Prilikom pretresa kod njega su pronađeni i oduzeti pištolj s okvirom i dva metka, pet paketića marihuane, tableta u obliku srca plave boje i dva mobilna telefona.

Sestre Arnela i Arijana Ožegović te još jedan muškarac bili su u bijegu.

Prema nezvaničnim informacijama iz pištolja je pucala Arnela Ožegović te ranila Kristinu i Dženanu. Svim povrijeđenima je tada ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Maloljetnica je primljena s ubodnom ranom u predjelu grudnog koša i upućena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju na liječenje.

Kristina Desović zadobila je prostrelnu ranu na stražnjici, zbog čega je upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Dženana Sadžak zadobila je prostrelnu ranu lijevog skočnog zgloba i frakturu potkoljenice, dok je Almasa Hubijer primljena s ubodnom ranom lijevog koljena.

Sanin Tabaković je zadobio ubodnu ranu lijeve natkoljenice.

Zanimljivo je da je 17-godišnja L. E. sestra od Enise Eminović, kojoj se u Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi za ubistvo nevjenčanog supruga Smaje Hadžimusića, a koje se dogodilo 1. aprila ove godine u stanu Aldijana Daidžića u sarajevskoj ulici Sutjeska.

Arnela Ožegović je, pak, prije nekoliko mjeseci bila hapšena i bio joj je određen pritvor zbog sumnje da je počinila krivično djelo pokušaj ubistva.

Naime, ona je 4. februara ove godine u Humskoj ulici u naselju Pofalići teško ranila u stomak svog momka Veldina Šaraka (20), a tada je tvrdila da je pištolj slučajno opalio.

S njom su tada bili uhapšeni i Edin Mutić, koji je i sada uhapšen zbog pomaganja Arneli i njenoj sestri i kod kojeg su i tada pronađena i oduzeta dva pištolja s okvirom i municijom.

U februaru je s Arnelom bio uhapšen Edin Mujkanović (20) iz Gračanice, kod kojeg je tada pronađeno i oduzeto pet paketića marihuane.

Sanin Tabaković, koji je u ovoj tuči zadobio ubodnu ranu lijeve natkoljenice, hapšen je krajem januara 2010. godine s Kenanom Bašićem i Tahirom Eljbasanom zbog sumnje da su pokušali opljačkati "UniCredit banku", koja se nalazi u Brčanskoj ulici u sarajevskom naselju Otoka. Tada je razbojnike u pljački omeo policaj

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.