CRNA HRONIKA

Predložen pritvor za Banjalučanina Predraga Stojčića

Opljačkao četiri objekta

Ml. D.

27.10.2014

Banjalučko Okružno tužilaštvo podnijelo je nadležnom sudu prijedlog za određivanje protvora Predragu Stojčiću (51), koji se sumnjiči da je za 24 sata počinio čak četiri teške krađe.
Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Stojčić se sumnjiči da je krajem prošle sedmice provalio u kafe bar „Starčevica“, restoran Ugostiteljske škole, privatnu kuću vlasnika D. K. i dragstor „Dragan“. Prilikom posljednja pljačke su ga policajci sačekali da izađe i uhapsili ga.

Stojčić je nekoliko godina proveo u zatvoru a nakon izlaska ga je nožem dva puta u vrat ubo njegov zatvorski poznanik Dragan Janjetović. Incident se dogodio ispred prihvatne stanice u Gerijatrijskom centru u Banoj Luci, a Stojčić je jedva preživio napad i spašen je zahvaljujući intervenciji ljekarskog osoblja Centra koje je bilo u blizini.

Nakon liječenja je prebačen u prijedorski Dom za starija lica gdje je napravio niz incidenata. Najteži od njih je bio početkom oktobra kada je jednom štićeniku doma šakom slomio dva rebra. Odlukom Uprave Doma, Stojčić je izbačen i vraćen nazad u Banja Luku.

Međutim, ni tu se nije smirio pa je prošle sedmice krenuo u pljačku. Provalu u restoran Ugostiteljske škole izveo je u večernjim satima tako što je flašom razbio staklo na prozoru, otvorio ga i iz restorana ukrao manju sumu novca i nekoliko flaša alkoholnog pića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.