CRNA HRONIKA

Suprug bratične prijetio mu pištoljem u kafiću

Bećiru Mujakiću bratova kćerka 14 godina uzimala penziju

M. DEDIĆ

27.10.2014

Bećir Mujakić (80) iz Velike Kladuše prijavio je policiji u ovom gradu da mu je 7. oktobra u caffe-baru „Domino“ u centru Kladuše pištoljem prijetio Suljo Kudić, suprug njegove bratične Rukije. U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) USK u Bihaću potvrđeni su ovi navodi.

Novac za bazen

- Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša zaprimili su prijavu, saslušali više osoba, odnosno svjedoka, te nadležnom kantonalnom tužiocu Jadranku Stuparu podnijeli izvještaj o ovom događaju - kazao nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Bećir Mujakić ističe da je to već druga prijetnja Sulje Kudića, koji je oženjen kćerkom njegovom brata Rukijom. Prvi put se to dogodilo u lokalu „Stari grad“ u Kladuši. Motiv za prijetnje su, prema riječima Mujakića, veliki dugovi koje Kudići imaju prema njemu. Starac od 1994. godine živi u Norveškoj kao izbjeglica iz Banje Luke, a u Kladuši, gdje je rođen, kupio je stan nakon prodaje imovine u Banjoj Luci.

Oko 2002. godine dao je punomoć Rukiji Kudić, kćerki svog brata, da za njega diže penziju koju je dobivao iz RS. S obzirom na to da prima i penziju u Norveškoj, Mujakić je sav novac ostavljao kod bratove kćerke i praktično štedio mjesečno oko 380 KM proteklih 14 godina.

- Kada sam, ove godine, htio da sravnim račune, Rukija mi je rekla: “Nema para, dala sam zetu da napravi bazen.“ Zbog svađe koja je uslijedila, jer se nisam složio s tim da mi ukradu svu moju ušteđevinu, ona me je istjerala iz kuće i rekla da ne smijem više nikada ući u njeno dvorište - priča Mujakić.

Plaćali stan

Naivni 80-godišnjak je, kako nam je ispričao, također, u dva navrata posudio sa štedne knjižice 17.000 eura Mirsadu Kudiću, Rukijom sinu. Da će novac biti vraćen, garantirala je Rukija lično. Međutim, i te pare nikad nisu vraćene jer se Mirsad Kudić ubio 14. avgusta 2013. godine zbog velikih dugova, o čemu je „Avaz“ pisao.

- Nisam imao pištolj i nisam mu prijetio. On je dužan mojoj supruzi. Ona jeste dizala njegovu penziju, ali plaćala je račune za njegov stan, a on se kod nje hranio kad god je dolazio iz Norveške - rekao nam je Kudić.

Za novac koji je Mujakić dao njegovom rahmetli sinu kazao je da ga to uopće ne interesira.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.