CRNA HRONIKA

Uhapšena trojica Banjalučana: Pljačkali kuće da bi plaćali drogu

Policija podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu

Autor:Ml. D.

29.10.2014

Banjalučka policija podnijela je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv trojice muškaraca koji se sumnjiče da su počinili devet teških krađa, jednu krađu i dva krivična djela prikrivanje.

Nezvanično se saznaje da su Tužilaštvu prijavljeni Banjalučani Nenad Bjelajac (30), Milomir Vučenović (34) te Prijedorčanin Dragan Praštalo (36). Bjelajac i Vučenović su pljačkali kuće u Banjoj Luci i Prijedoru a ukradene predmete su davali Praštalu u zamjenu za drogu.

Iz CJB Banja Luka je, uz navođenje inicijala osumnjičenih, saopšteno da su krivična djela za koje se ova trojica muškaraca terete počinjena od marta do septembra ove godine.

- Osumnjičeni su ulazili u kuće, stanove i poslovne prostore, odakle su krali LCD televizore, laptope, kućišta računara, fotoaparate i druge tehničke predmete u vrijednosti oko 13.000 maraka, navodi se u saopštenju.

Sva trojica uhapšenih su od ranije poznati policiji po više krivičnih djela a Bjelajac i praštalo su posljednji put hapšeni u septembru u akciji "Čistač 2".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.