Semir Rastoder optužen za nesreću u kojoj je poginula Hava Dovadžija

Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Dž. Bl.
30.10.2014 10:45

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu, a koju je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio protiv Semira Rastodera (25) zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 1. aprila ove godine u sarajevskom naselju Nedžarićima u kojoj je smrtno stradala Hava Dovadžija (27).

Podsjetimo, dvadesetpetogodišnji Rastoder upravljajući Golfom 6 na Bulevaru Meše Selimovića udario je 27-godišnju Havu koja se vraćala s posla. Policija je nije mogla odmah identificirati s obzirom na to da nije imala dokumente kod sebe.

Rastoder je neposredno nakon nesreće prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su ljekari konstatovali da je zadobio kontuzione povrede glave, kičme i ekstremiteta.

Nakon toga je ispitan u službenim prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uzeta mu je pismena izjava te je, uz konsultacije s Kantonalnim tužilaštvom, pušten na slobodu.

Predmetna tužiteljica tada nije tražila određivanje mjere pritvora za Rastodera, jer za to nije bilo zakonskog razloga.

Ona stravična nesreća izazvala je veliku uznemirenost javnosti. Ogorčenost javnosti zbog puštanja na slobodu Rastodera, koji je skrivio nesreću, dostigla je vrhunac. Naime, u znak podrške porodici Dovadžija, Sarajlije su neposredno nakon nesreće organizovale proteste koji su se održali u naselju Nedžarići, gdje je Hava poginula, a kojim je prisustvovao i suprug Amar.

 

NA VRH