CRNA HRONIKA

U Srebrenici obijena crkva, ambulanta i vikendice

CJB bijeljina

Srna

31.10.2014

Policijskoj stanici Srebrenica proteklih dana prijavljeno je šest provala u vikend kuće u naselju Jezero u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Toplica, kao i provala u crkvu i lokalnu ambulantu, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

 U svim ovim provalama pričinjena je manja materijalna šteta.

Policija u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom preduzima sve mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenih krivičnih djela i pronalasku izvršilaca.

Iz CJB Bijeljina poručuju da u ovom slučaju nema razloga za uznemiravanje građana i javnosti.

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Srebrenica Dragić Glišić izjavio je Srni da je obijena i opljačkana 31 kuća u naselju Jezero.

On kaže da su kuće opljačkane prošlog vikenda i da se radi o kućama u kojima vlasnici rijetko borave, jer žive u drugim sredinama u Federaciji BiH, Srbiji ili inostranstvu.

Glišić ističe da su obijene i crkva Svete Trojice i prostorije Mjesne zajednice u tom naselju.

"Lopovi su odnijeli tehničke stvari, lovačko oružje, poljoprivredne mašine i alatke i drugu robu koju su zatekli u kućama. U nekim kućama su uzimali hranu iz frižidera, sjedili i jeli, dok su u jednoj kući ostavili pisanu poruku:

`Bijedo, sram te bilo nemaš ništa u kući`", priča Glišić.

Iz lokalne policije navode da, možda, još svi vlasnici nisu ni prijavili pljačku, jer rijetko dolaze tim kućama i nisu upoznati da su kuće provaljene i opljačkane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.