CRNA HRONIKA

Čeka se istraga nakon fatalnog udesa u Sarajevu: Porodica Knežević ogorčena

"Mi moramo dokazivati da se nešto nepropisno desilo"

T. Đ.

3.11.2014

Porodica stradale pješakinja Josipe Knežević ogorčena je ne samo zbog tragedije nego i, kako kažu, pravca u kojem se razvija istraga o slučaju.

Knežević, majka sedmero djece, poginula je kada ju je M. N. (27) udario vozilom na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Sarajevu. On se i jučer nalazio u tužilačkom zadržavanju, a danas se očekuje odluka o eventualnom zahtjevu za pritvor.

Prema riječima jednog od sinova, Knežević je bila uzoran građanin s izraženom kulturom ponašanja pješaka, koja nije htjela prelaziti ulicu preko neobilježenog mjesta.

- Mi moramo dokazivati da se nešto nepropisno desilo. Ovakvi slučajevi stalno se dešavaju, ali se postavlja pitanje zašto krivac ne odgovara. Sve je manipulacija, nađu advokate i na igru riječi dobiju minimalne kazne. Ima li iko da je čovjek? Nadamo se da će se situacija promijeniti - kazao je član porodice.

Ističe da se nadaju kako će sud i tužilaštvo odraditi stvar onako kako treba. Navodi da je u ovoj zemlji sve općenito katastrofalno, da postoje povlašteni i ugroženi.

Maloljetna H. E. koja je povrijeđena u udesu zadržana je u bolnici na liječenju zbog blažeg loma jednog kičmenog pršljena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.