CRNA HRONIKA

Određen pritvor vozaču koji je usmrtio Josipu Knežević: Policija traži očevice nesreće

Maslo je tokom ove godine napravio 13 teških saobraćajnih prekršaja

A. ALJIMI

4.11.2014

Jasenko Ružić, postupajući sudija, potvrdio nam je jučer da je, prema prijedlogu tužioca, odredio jednomjesečni pritvor Nerminu Masli (27), koji se tereti za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja Josipa Knežević (57), a teško povrijeđena djevojčica H. E. (15).

Razlozi za određivanje pritvora, kako nam je pojasnio sudija Ružić, jesu uznemirenje javnosti te ponavljanje prekršaja.

Kako saznajemo, Maslo je tokom ove godine napravio 13 teških saobraćajnih prekršaja, a imao je i zabranu upravljanja vozilom.

Podsjećamo da je do nesreće došlo na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Ložionička kada je Maslo, vozeći crni BMW (E93-J-380), naletio na pješakinje naočigled mnoštva građana koji su se nalazili na tramvajskom stajalištu.

josipa-knezevic

Josipa Knežević: Odgojila sedmero djece

 

Prema riječima očevidaca, od siline udara nesretna žena je odbačena nekoliko metara dalje od mjesta nesreće. Ona je, i pored velike borbe ljekara KCUS-a da joj spase život, podlegla teškim povredama grudnog koša i abdomena, a Maslo je uhapšen nedugo nakon nesreće te je zadržan 24 sata u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, odakle je predat u nadležnost postupajućeg tužioca, koji ga je saslušao.   

Nesretna Josipa je odgojila sedmero djece, a, prema riječima članova njene porodice, u saobraćaju je bila veoma oprezna.  

Maloljetnica koja je zadobila teške povrede u ovoj nesreći zadržana je na Klinici za ortopediju na daljnjem liječenju jer je zadobila blaži lom jednog kičmenog pršljena.   
Iz MUP-a Kantona Sarajevo mole da im se jave svi građani koji imaju bilo kakva saznanja u vezi navedene saobraćajne nesreće ili su bili očevici, kako bi pomogli u rasvjetljavanju navedenog događaja. Svi koji imaju informacije mogu se javiti na brojeve telefona 122, 033/286-852 i 033/286-748, najbližoj policijskoj stanici ili policajcu na ulici.

Građani ogorčeni

Inače, građani su ogorčeni jer se ne osjećaju sigurno na ulicama svog grada.

Podsjećanja radi, prije samo pet mjeseci građani su održavali demonstracije nakon smrti Have Dovadžije, majke dvoje maloljetne djece, koju je na raskrsnici u Nedžarićima 1. aprila Golfom 6 usmrtio Semir Rastoder. Tek prije nekoliko dana protiv njega je podignuta optužnica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.