CRNA HRONIKA

Podignuta optužnica protiv uhapšenih u akciji "Glečer"

Kantonalni sud u Sarajevu

Srna

4.11.2014

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu za organizovani kriminal protiv Mirze Mahovića kao vođe grupe, te članova Samira Konde, Elvedina Zemanića i Samira Mišića zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Svi optuženi uhapšeni su u akciji pod kodnim nazivom "Glečer", koju su izveli policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, saopšteno je iz Kantonalnog suda.

Na prijedlog postupajućeg tužioca, Kantonalni sud u Sarajevu produžio im je mjeru pritvora koji može trajati do 3. januara ili do nove odluke Suda.

Mirzu Mahovića (28) optužnica tereti da je na području Kantona Sarajevo radi sticanja protivpravne imovinske koristi organizovao grupu ljudi radi neovlaštene kupovine, držanja, prenošenja i prodaje droge, a Samira Kondu (39), Elvedina Zemanića (33) i Samira Mišića (22) da su kao članovi organizovane grupe učestvovali u neovlaštenoj proizvodnji i prodaji droge. Elvedina Zemanića (33) optužnica tereti i za krivično djelo neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja za koje nije imao odobrenje nadležnog organa.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.