CRNA HRONIKA

Gračanica: Iz ljubomore i osvete puškomitraljezom napao na kuću bivše maloljetne djevojke

U Donjoj Orahovici

H.ČALIĆ

4.11.2014

Danas poslije podne nakon što je ispitan, Tužilaštvo Tuzlanskog kantona predložilo je jednomjesečni pritvor za 25-godišnjeg mještanina Donje Orahovice S.N. iz  zaseoka Rijeka, zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti  i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih sredstava.

On je jučer u dva sata poslije ponoći došao pred kuću M.B., s čijom je maloljetnom kćerkom bio u vezi, a koja je prekinuta prije godinu dana, te je počeo nasumice pucati iz puškomitraljeza po svim prozorima i vanjskim vratima. Navodno je ispucao između 40-60 metaka, koji na svu sreću nisu pogodili suprugu i kćerku M.B. koje su se sakrlile pod jorgan ispod sećije.

U to vrijeme M.B. je bio u III smjeni jednog gračaničkog preduzeća, a po dojavi stigao je kući, zajedno sa policijskom patrolom. Da je kobne noći bio u kući i otvorio vrata, sve ukućane bi pomahintali S.N. pobio, jer je tako što i najavljivao, najvjerovatnije iz ljubomore. Jučer se S.N.predao gračaničkoj policiji, a predao je i puškomitraljez.

U porodici koja je još u šoku, strahuju da bi puštanje S.N. na slobodu bilo ravno katastrofi, jer bi S.N.  svoju nakanu i osvetu i izvršio.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.