CRNA HRONIKA

Uhapšeni pljačkaši koji su tukli i nožem sjekli starce pa ih opljačkali

Mjesec nakon razbojništva u zaseoku Srijemci kod Goražda

Am. KOVAČ - A. BAJRAMOVIĆ

5.11.2014

Na osnovu potrage, sarajevska policija uhapsila je Idriza Manjića (24), rođenog u Sarajevu, Aldina Imširovića (27), rođenog u Goraždu, a nastanjenog u Sarajevu, te Seuledina Durakovića, koji su osumnjičeni da su 30. septembra ove godine u zaseoku Srijemci kod Goražda pretukli i opljačkali Ajkunu Mršo (73) i njenog nevjenčanog supruga Omera Muminovića (69). Svi su osumnjičeni predati u nadležnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona.

Pronađene rukavice

- Istražitelji Sektora kriminalističke policije aktivno su proteklog mjeseca radili na ovom slučaju. Operativnim radom došli su do saznanja da se svi osumnjičeni nalaze na području Kantona Sarajevo te da su evidentirani u našim evidencijama prilikom kontrola u saobraćaju. Sada to sve treba dokazati, kriminalistički obraditi. Rukavice pronađene u blizini naselja Ilovača, kao i drugi predmeti koji su pronađeni, ići će na forenzičko vještačenje - kazao je u izjavi za "Avaz" policijski komesar BPK Ešef Hurić.

U okviru istrage saslušan je i svjedok koji je osumnjičene dovezao do mjesta izvršenja razbojništva, saznajemo u MUP-u BPK.

Osman Subašić, ministar unutrašnjih poslova BPK, kazao je da su njihovi pripadnici sarađivali na rasvjetljavanju ovog slučaja s kolegama iz Kantona Sarajevo i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, što je rezultiralo otkrivanjem i privođenjem izvršilaca krivičnog djela.

Upali u kuću

Uhapšeni se, naime, sumnjiče da su maskirani u večernjim satima upali u kuću Ajkune i Omera te, nakon što su tukli i mučili dvoje nemoćnih staraca, ukrali skoro 28.000 maraka i zlatni nakit. Nakon što su provalili vrata kuće, napali su dvoje staraca, tražeći novac i zlato. Jedan je tukao Ajkunu, a drugi Omera, dok je treći rovio po kući.

Vezali su ih selotejp-trakom i kablovima od televizora i nastavili udarati. Kada je jedan od napadača počeo sjeći Omera po vratu, starica je na kraju otkrila gdje krije 28.000 KM i zlato. Novac je stekla štedeći godinama te od prodaje stoke koju je

Hapšen zbog pucnjave, droge i pljačke

Seuledin Duraković je hapšen, jer je u martu ove godine na Čengić-Vili u Sarajevu pucao iz automata i tom prilikom ranio Aldina Malagića, Aliju Zagoricu i Šefiku Bašaliju. Tokom 2007. godine u sarajevskom naselju Buča Potok uhapšen je sa još tri osobe, a policija je tada zaplijenila 700 grama marihuane, 150 grama spida i 10.000 KM koje su dileri zaradili preprodajom droge. Duraković je bio osumnjičen da je sa još dvije osobe 24. septembra 2009. godine provalio u magacin firme "Domavija" u sarajevskom naselju Bačići, odakle su ukrali 80-90 garažnih vrata i tako oštetili ovu firmu za skoro 90.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.